Menu
Beste hardloopwinkels België

10 beste hardloopwinkels in België

1 jaar ago

Hardlopen is een populaire activiteit in België. En daarom is het belangrijk om te weten waar je de beste hardloopuitrusting kunt kopen. Natuurlijk kan je in je zoektocht naar de beste hardloop winkel Oss een bezoekje brengen, maar het is en blijft natuurlijk handiger om te kiezen voor een hardloopwinkel in de buurt. Daarom gingen wij voor jou op zoek naar de beste hardloopwinkels in België. Of je nu een beginnende of een ervaren hardloper bent, de juiste uitrusting is essentieel om comfortabel en veilig te kunnen hardlopen. We hebben de tien beste hardloopwinkels in België op een rijtje gezet, zodat jij gemakkelijk de juiste winkel kunt vinden voor jouw hardloopbehoeften.

# 1. RunningDirect

RunningDirect maakt deel uit van Passa Sport, een van de grootste aanbieders van sportuitrusting in de Benelux. De hardloopwinkel RunningDirect is gespecialiseerd in hardloopuitrusting en biedt onder meer loopsokken, -kleding, -schoenen en -accessoires aan. De geschiedenis van de beste hardloopwinkel gaat terug tot 2002. De online hardloopwinkel is ontstaan uit een fusie tussen Sportshop en SportshopsDirect. De hardloopwinkel webshop kan dus al tientallen jaren ervaring voorleggen. Dankzij een team van hardloopspecialisten en een focus op toonaangevende merken weet je bij deze hardlopen winkel zeker dat je goed zit.

VoordelenNadelen
Focus op kwaliteitsvolle merken
Enorm uitgebreid assortiment
Handige shoefinder voor het vinden van de ideale loopschoen Gratis deskundig advies (telefonisch of via WhatsApp)
Bedrukken en borduren is mogelijk
Hardloopwinkel webshop (enkel online) Bezorgkosten bij bestellingen onder € 79

# 2. All4running

De tweede beste hardloop winkel van België is All4running. All4running biedt loopbenodigdheden voor dames en heren. Je kan bij deze hardloopwinkel online terecht voor loopschoenen, loopkleding en sportondergoed, alsook voor accessoires (bv. zweetbanden en rugzakken), voeding en elektronica (bv. sporthorloges en hartslagmeters). De tweede beste hardloop winkel is in 2011 ontstaan met een fysieke winkel en een webshop die elkaar perfect aanvulden. Nog altijd is er een uitstekende wisselwerking tussen de fysieke hardloopwinkel en de hardloopwinkel webshop.

Je kan onder meer in Alkmaar hardloopwinkel All4running een bezoekje brengen, net als in Amsterdam en in Utrecht. In België zijn er spijtig genoeg nog geen fysieke hardloopwinkels van All4running, waardoor wij Belgen vooral bij deze hardloop winkel online bestellen. Bij deze hardloop winkel online bestellen, gaat gelukkig wel heel eenvoudig. Je beschikt er niet alleen over een ruime keuze, maar ook over een goede ondersteuning en een tool voor het vinden van de juiste hardloopschoenen. Je kan er bovendien altijd gratis ruilen en je bestellingen heb je morgen al in huis.

VoordelenNadelen
Combinatie van webshop en fysieke winkels
Online Shoe Advisor
Altijd gratis omruilen
Mogelijkheid tot achteraf betalen
Snelle levering bij online bestellingen
Nog geen fysieke winkels in België
Verzendingskosten bij bestellingen onder € 50

# 3. Decathlon

Decathlon is een van de bekendste sportwinkels in België, misschien wel de bekendste. Je kan ook op het gebied van hardlopen winkel Decathlon een bezoekje brengen, want het is een van de vele sporten waarvoor het oplossingen biedt. Je vindt er onder meer hardloopkleding en -schoenen, alsook loopbanden. Het assortiment is iets minder uitgebreid en de focus ligt meer op eigen merken. Het voordeel is dan weer dat deze merken vaak heel kwaliteitsvol zijn en een stuk goedkoper dan de bekende A-merken.

Decathlon is actief in ruim zeventig landen en heeft ongeveer 100.000 werknemers in dienst. Het gaat dus om een grote speler op het gebied van sportuitrusting. Je kan bij deze hardloopwinkel online shoppen, maar er zijn ook fysieke winkels in ons land. In vrijwel alle grote steden vind je een hardloopwinkel van Decathlon, maar ook in kleinere steden en gemeenten als Ronse, Maldegem, Roeselare en Olen vind je hardloopwinkels van Decathlon. Met onder meer een getrouwheidskaart en talloze duurzaamheidsdoelstellingen is dit een populaire hardlopen winkel in ons land.

VoordelenNadelen
Betaalbare en kwaliteitsvolle keuzes
Veel fysieke winkels in België
Getrouwheidsprogramma
Goede hulp van de klantenservice
Eenvoudig shoppen met de Decathlon-app
Iets minder uitgebreid assortiment voor de hardloper
Zoekfunctie is voor verbetering vatbaar

# 4. Bol.com

Het zal je misschien verbazen om bol.com in het lijstje met de beste hardloopwinkels terug te vinden, maar de winkel van ons allemaal heeft wel degelijk een enorm uitgebreid assortiment van artikelen voor hardlopers. De keuze is enorm uitgebreid en de prijzen zijn over het algemeen heel scherp. Zowel bekende als minder bekende merken zijn er te verkrijgen. Je betaalt enkel verzendkosten bij bestellingen onder € 20, tenzij je kiest voor het Select-programma. In dat geval worden sommige artikelen zelfs nog vandaag bezorgd en kan je gratis kiezen voor een zondagbezorging. Je spaart meteen ook automatisch punten voor cadeaus. Over retourneren doet men niet moeilijk en je bestellingen heb je snel in huis.

Een nadeel van hardlopen winkel bol.com is dat ook externe verkopers worden toegestaan en dat er hierdoor een vrij groot risico op dropshipping is. Niet alle producten die worden aangeboden, zijn even kwaliteitsvol. Soms gaat het om producten die ook op bijvoorbeeld AliExpress te verkrijgen zijn en die met winst op bol.com worden verkocht. Bij het kopen op bol.com is het een goed idee om te kiezen voor A-merken of om research te verrichten, zeker als je kiest voor een minder bekend merk. Je kan ook gebruikmaken van het koopadvies op deze website, zo weet je altijd dat je goed zit.

VoordelenNadelen
Ruime keuze aan hardloopartikelen
Geen verzendkosten onder € 20
Extra voordelen via Select
Mogelijkheid tot avond- of zondagbezorging
Achteraf betalen
Externe verkopers kunnen eigen retourvoorwaarden hanteren
Externe verkopers leveren niet altijd de verwachte kwaliteit

# 5. AS Adventure

AS Adventure is een Belgische kledingwinkelketen met een focus op sport en avontuur. Al sinds de eerste winkel in Schoten is beleving voor AS Adventure heel belangrijk. Het aantal winkels is intussen gegroeid tot meer dan vijftig. De winkels van AS Adventure bevinden zich vooral in België, maar ook in Luxemburg en Frankrijk zijn er een aantal vestigingen. Het gaat zeker niet om een traditionele hardloopwinkel en het is ook meer dan gewoon een sportwinkel. Je kan er onder meer benodigdheden kopen om te wandelen, te kamperen, te reizen, te fietsen en voor wintersport. Daarnaast kan je er loopkleding en loopschoenen kopen, net als bijvoorbeeld verlichting om te lopen. AS Adventure levert gratis vanaf 40 euro en retourneren is ook gratis binnen België. De bedenktijd bedraagt 30 dagen en de vriendelijke klantenservice is elke dag van de week bereikbaar.

Een belangrijk pluspunt van AS Adventure is de Care & Repair-service. Dat wil zeggen dat je er terechtkan om bijvoorbeeld je loopschoenen of je loopkleding te laten wassen of te laten herstellen. Is er een veterhaakje kapot, zijn je zolen versleten of wil je een rits laten repareren? Dan kan je hiervoor gewoon terecht bij de experts van AS Adventure. Dit is toch een erg groot voordeel ten opzichte van de andere hardloopwinkels in ons land.

VoordelenNadelen
Focus op kwaliteit en uitstekende merken
Care & Repair-service
Gratis retourneren in België
Tientallen winkels in België
Ondersteuning via talloze kanalen
Verzendingskosten bij bestellingen onder € 40
Niet mogelijk om achteraf te betalen

# 6. Runners’ Lab

Als je op zoek bent naar goede loopschoenen is Runners’ Lab een uitstekende keuze. Deze hardloopwinkel focust op gepersonaliseerd schoenadvies op basis van jouw voetprofiel. Het is allesbehalve een klassieke speciaalzaak en de focus op persoonlijk contact en een uitgebreide service is dan ook een belangrijk pluspunt. Jouw voeten kiezen de schoen en de experts van Runners’ Lab staan je hierin bij. Men heeft een webshop, maar eigenlijk is het toch vooral de bedoeling dat je een afspraak maakt in een van de hardloopwinkels. Gedurende dertig minuten helpt men je dan bij het kiezen van een geschikte loopschoen. Runners’ Lab heeft hardloopwinkels in Zwijndrecht, Gent, Zaventem, Paal-Beringen, Antwerpen en Rumst.

VoordelenNadelen
Persoonlijk advies in een van de 6 winkels
Kies een loopschoen op maat van jouw voet
Mogelijkheid tot online shoppen
Webshop heeft een uitgebreid assortiment met een focus op kwaliteit
Gratis retourneren in een van de 6 winkels
Verzendkosten bij een aankoop onder € 50
Kwaliteit en service heeft een prijskaartje

# 7. Time2Run

Time2Run is meer dan alleen een hardloopwinkel. Het biedt advies op maat en dit op basis van een bewegingsanalyse vanuit een holistische visie. Hierbij maak je eerst een afspraak voor een loopanalyse en vervolgens helpt men je bij het kiezen van de juiste schoen. Daar stopt het echter niet, want de inspanningstesten zorgen voor een gepersonaliseerde trainingsbegeleiding. Bij twijfel over je training, blessures en voeding kan je terecht bij een van de vele sportconsulenten. Men biedt meer dan 600 verschillende types loopschoenen aan. De basisanalyse is steeds gratis indien je loopschoenen koopt bij de hardloopwinkel Time2Run. Time2Run is gevestigd in Hasselt, dus niet voor iedereen is deze hardlopen winkel bij de deur.

VoordelenNadelen
Loopanalyse en schoen op maat
Meer dan 600 types loopschoenen beschikbaar
Gratis basisanalyse bij aankoop van schoen
Eenvoudig online een afspraak maken
Slechts 1 vestiging in Hasselt
Werkt enkel met afspraken

# 8. Run2Day

Bij Run2Day zijn ze helemaal gek van hardlopen. Bij deze hardloopwinkels kun je terecht voor advies op maat en online kan je ook je benodigdheden bestellen in de online hardloopwinkel. In de online hardloopwinkel kan je onder andere terecht voor loopschoenen, waaronder trainingsschoenen en wedstrijdschoenen. En natuurlijk kan je ook je hardloopkleding bij deze hardloopwinkel online aanschaffen. Je hebt de keuze tussen producten van alle succesvolle hardloopmerken. De fysieke hardloopwinkels bevinden zich in Nederland, met vestigingen in onder meer Almere, Amersfoort, Amsterdam en Den Bosch. Als Belg kan je bij deze hardloopwinkel online bestellen. Betalen kan gewoon via Bancontact. Een nadeel is dat de verzendkosten voor Belgen al snel oplopen.

VoordelenNadelen
Advies op maat
Ruim assortiment aan training- en wedstrijdschoenen
Alle topmerken zijn te verkrijgen
Betalen met Bancontact
Hogere verzendkosten voor leveringen in België
Geen winkels in België

# 9. Trakks

De hardloopwinkel Trakks mocht zeker niet ontbreken in ons lijstje met de beste hardloopwinkels in België. Trakks heeft vooral hardloopwinkels in het Franstalig landsgedeelte (Luik, Charleroi en Namen) en in Brussel. Je kan er niet alleen terecht voor de aankoop van hardloopbenodigdheden, maar ook voor groepscoaching en individuele coaching op maat van jouw behoeften. Je koopt je loopbenodigdheden niet alleen in een van de fysieke hardloopwinkels, want men heeft ook een hardloopwinkel webshop. In de hardloopwinkel webshop vind je onder andere loopschoenen, loopkleding, loopelektronica (bv. hoofdlampen en cardiogordels), loopaccessoires (bv. drinkbekers en zolen), boeken over lopen en voeding- en zorgbenodigdheden. Betalen kan via Bancontact en de levering is gratis bij bestellingen vanaf € 80.

VoordelenNadelen
Ideale schoen op basis van een analyse
Ook mogelijkheid tot coaching
Enorm ruime keuze aan hardloopbenodigdheden Fysieke hardloopwinkels en een hardloopwinkel webshop
Verzendkosten bij een bestelwaarde onder € 80 Gratis retourneren is enkel mogelijk in de hardloopwinkels

# 10. Aktiesport

Aktiesport is een online hardloopwinkel waarvan de geschiedenis ons terugbrengt tot het jaar 1982. Het was namelijk toen dat deze online hardloopwinkel zijn eerste winkel in Gouda opende. Uiteindelijk groeide het uit tot een grote Nederlandse keten met 180 winkels. Zo kan je bijvoorbeeld voor deze hardloopwinkel Oss een bezoekje brengen. Het succes is te danken aan het unieke shop-in-shopconcept met gespecialiseerde filialen. Uiteindelijk groeide het uit van een sportwinkel tot een waar sportmerk met een eigen logo. In maart 2016 werd het bedrijf overgenomen door JD Sports Fashion PLC.

Op het gebied van hardlopen biedt deze hardloopwinkel heel wat producten, waaronder hardloopaccessoires, hardloopbroeken, hardloophandschoenen, hardloopjassen en hardloopschoenen. Ook hardloopshirts, -shorts, -sokken en truien zijn er te verkrijgen. De focus van deze hardloopwinkel ligt met andere woorden op kleding. Het kiest daarbij voor kwaliteitsvolle merken als Adidas, Nike, Puma en Reebok. Een minpunt: online kan je enkel in Nederland laten leveren. Als Belg zal je je bestelling dus zelf over de grens moeten ophalen in een van de winkels. Gelukkig zijn er net over de grens wel een aantal winkels waar je je bestelling kunt ophalen. Dat men niet echt focust op de Belgische consument is een van de redenen waarom het slechts een tiende plaats krijgt in onze top tien beste hardloopwinkels voor Belgen.

VoordelenNadelen
Focus op kwaliteitsvolle merken
Ruime keuze op het gebied van hardloopkleding
Ruim aanbod aan hardloopwinkels in Nederland
Geen hardloopelektronica
Bestelling zelf ophalen in een hardloopwinkel in Nederland
Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *