Menu
Beste hardloopsokken

Hardloopsokken kopen? Dit zijn de beste hardloopsokken

2 jaar ago

Als hardloper kan je natuurlijk niet zonder goede hardloopschoenen, maar ook het belang van goede hardloopsokken mag niet worden onderschat. Je klassieke sokken zijn namelijk gemaakt van katoen, wat niet snel droogt. Als je daarmee gaat hardlopen, ga je veel schuiven en schuren. Dit levert gegarandeerd blaren op en dat is allesbehalve fijn. Met goede hardloopsokken heb je dit niet en blijven je voeten droog. Het zijn zeker niet de enige voordelen waar je bij goede hardloopsokken op mag rekenen. Wat zijn goede hardloopsokken en wat zijn de beste hardloopsokken tegen blaren? Voor het antwoord op deze en andere vragen over goede hardloopsokken is er maar één adres: Runnersweb.be!

Dit zijn de beste hardloopsokken van 2024

In de top 10 beste hardloopsokken zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste hardloopsokken van 2024 uitgelicht

Het is net omdat goede hardloopsokken zo belangrijk zijn, dat wij voor jou op zoek zijn gegaan naar de beste loopsokken. We zochten onder andere uit wat de beste hardloopsokken tegen blaren zijn. Daarnaast wilden we met de beste hardloopsokken dames en heren plezieren, waardoor we zowel modellen voor vrouwen als voor mannen hebben vergeleken. Dit resulteerde in onze top tien met de beste hardloopsokken. De vijf beste hardloop sokken voorzien we graag van een extra woordje uitleg.

1. Falke RU4 Hardloopsok Heren

Wil je met de beste hardloopsokken heren een plezier doen? Dan kom je sowieso uit bij de Falke RU4 Hardloopsok Heren. De beste hardloopsokken voor heren bieden een goede demping en gedragen zich stabiel. Het gaat om halfhoge sokken die over de volledige lengte comfort bieden. De beste hardloopsokken voor heren zijn gemaakt op basis van katoen, polyamide en polypropeen. Ze zijn te verkrijgen in verschillende maten en ze bieden extra bescherming op de plaatsen waar de voeten dit nodig hebben.

Bekijk de Falke RU4 Hardloopsok Heren bij deze vertrouwde webshops:


2. Mizuno Drylite Race Mid Sock

Als je op zoek bent naar een goede prestatiesok is de Mizuno Drylite Race Mid Sock een van de beste loopsokken die je kan kopen. Als een van de beste loopsokken voor prestatiegerichte lopers beschikt het over een anatomische voetvorm. Dit wil zeggen dat er een linker- en rechtersok is die telkens optimaal is afgestemd op de voet. De tweede beste loopsokken van dit moment garanderen een optimale voetboogondersteuning en een ultieme stabiliteit. Deze goede hardloopsokken beschikken over een gripvast garen in het voorste deel van de sok. Hierdoor blijven je voeten stabiel in je schoen. De tweede beste hardloop sokken voor heren en dames zijn gemaakt op basis van polyester, nylon en elastaan.

Bekijk de Mizuno Drylite Race Mid Sock bij deze vertrouwde webshops:


3. On Performance Running Mid-Sock Women

Uiteraard willen wij ook met de beste hardloopsokken dames tevredenstellen. Daarom raden we vrouwen aan om te kiezen voor de sokken On Performance Running Mid-Sock Women. Opdat de beste hardloopsokken dames hun voeten warm en droog kunnen houden, zijn ze gemaakt van thermoregulerend mesh. Hierbij blijft de voet steeds op de juiste temperatuur. De sok is voldoende ademend en biedt een subtiele ondersteuning. Het heeft een halfhoog profiel om licht comfort met een beschermend gevoel over de enkel te combineren. De beste hardloopsokken voor dames zijn anatomisch gevormd en combineren polyamide met elastaan.

Bekijk de On Performance Running Mid-Sock Women bij deze vertrouwde webshops:

runningdirect.be Runningdirect.be €12,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl
Niet op voorraad
Bekijken
Last Amazon price update was: juni 13, 2024 3:22 am

4. Herzog Enkel Compressiesok

De Herzog Enkel Compressiesok is een enorm goede keuze. Deze goede hardloopsokken helpen de voetboog op spanning te houden en voorkomen irritatie van de peesplaat. De goede hardloopsokken van het merk Herzog zijn ergonomisch gevormd en zijn gemaakt met antibacteriële garens. Rond de bal van de voet geniet je van extra demping. Het hielbot onder het vetlaagje geniet hierdoor van de nodige bescherming. Dankzij het gebruik van compressiesokken ga je het probleem van gezwollen voeten tegen.

Bekijk de Herzog Enkel Compressiesok bij deze vertrouwde webshops:


5. Stox Compressie Sport Sock Women

De sokken Stox Compressie Sport Sock Women zijn heel goede hardloopsokken voor vrouwen. Deze goede hardloopsokken voor vrouwen zijn heel dun gebreid en maken gebruik van de compressietechniek om spierpijn, blessures en gezwollen voeten te voorkomen. Dit resulteert in minder vermoeide benen en een kleiner risico op pijntjes. Deze goede hardloopsokken voor vrouwen zijn gemaakt op basis van polyamide, polypropyleen en elastaan. Je kan ze wassen in de wasmachine, maar ten hoogste op 30 graden. Gebruik geen wasverzachter en doe ze niet in de droogkast.

Bekijk de Stox Compressie Sport Sock Women bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over loopsokken

Goede hardloopsokken zijn enorm belangrijk als je blessures en pijntjes wil voorkomen. Het kiezen van goede hardloopsokken is echter minder eenvoudig dan het lijkt. De loopsokkenmarkt is enorm groot en er zijn heel wat keuzes die je dient te maken. Enkel als je de juiste hardloopsokken kiest, zal je daadwerkelijk blaren tegengaan en minder snel last hebben van vermoeide voeten. Bovendien ben je dan zeker van een sneller herstel en een verbeterde bloedsomloop. Wat zijn goede hardloopsokken? Hieronder leggen we uit waarop je dient te letten als je op zoek bent naar de beste hardloop sokken.

Materiaal van de sok

Je moet weten dat er een paar honderdduizend zweetklieren in je voeten zitten. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je voeten behoorlijk veel zweten tijdens het lopen. Daarom is het belangrijk dat goede hardloopsokken zo ontworpen zijn dat ze dit vocht afvoeren. Droge voeten zijn namelijk van belang voor wie blaren wil voorkomen. Daarom zijn de beste hardloop sokken gemaakt van synthetische materialen als nylon, polyester en acryl. Dit zijn materialen die goed scoren op dit punt. In tegenstelling tot katoen, dat juist vocht opneemt, voeren deze materialen het vocht heel doeltreffend af. Deze materialen kunnen eventueel worden gecombineerd met bijvoorbeeld merinowol, wat ideaal is voor een winterse sok. Sommige loopsokken hebben zelfs meshmateriaal voor een ingebouwd ventilatiesysteem, zoals je het ook bij loopschoenen al eens tegenkomt. Als de loopsok ook nog eens antibacterieel is, voorkom je allerlei nare geurtjes.

Ergonomie en demping

De linkervoet is anders dan de rechtervoet. En toch zijn klassieke sokken universeel. Daar is niks logisch aan. Wij raden dan ook aan om te kiezen voor goede hardloopsokken die zijn aangepast aan de linker- en de rechtervoet. Hierdoor wordt er optimaal rekening gehouden met het anatomische verschil tussen beide voeten en geniet iedere voet van de benodigde ondersteuning en bescherming. Het is verder aan te raden om te kiezen voor hardloopsokken die extra support bieden, bijvoorbeeld doordat ze een dempend voetbed hebben of een verstevigd deel ter hoogte van de voetboog.

Compressiesokken

Zeker als je lange afstanden gaat lopen, is het aan te raden om te kiezen voor compressiesokken voor lopers. Dergelijke compressiesokken hebben als voornaamste voordeel dat ze de spieren in de onderbenen optimaal ondersteunen en de vibraties verminderen. Daarnaast dragen goede compressiesokken bij aan de bloeddoorstroming, wat er dan weer voor zorgt dat je spieren minder snel vermoeid zullen worden. Verder zijn compressiesokken enorm nuttig voor het herstel, onder andere doordat het lichaam gemakkelijker afvalstoffen kan afvoeren. Met name mensen die vaak last hebben van opgezwollen voeten zijn gebaat bij compressiesokken. Een zeldzaam nadeel van dergelijke sokken: ze zijn wat duurder. Bovendien zijn ze iets lastiger om aan te trekken, maar als het dat maar is.

Seizoen

Het is logisch: goede hardloopsokken dienen aangepast te zijn aan het seizoen waarin je loopt. Zo zijn hardloopsokken voor in de zomer over het algemeen wat lichter en voeren ze vocht goed af, terwijl ze goed ventileren. Hierdoor blijven je voeten koel. Tijdens de wintermaanden zal je eerder op zoek zijn naar hardloopsokken die je voeten warm en droog houden. Daardoor zullen ze van andere materialen zijn gemaakt. Het is bijvoorbeeld niet ongewoon dat deze hardloopsokken merinowol bevatten. Ga je vooral in de herfst lopen en kan het gebeuren dat je voeten daarbij nat worden? Dan is het aan te raden om te kiezen voor waterdichte hardloopsokken. Waterdichte hardloopsokken ventileren nog steeds erg goed en voeren het transpiratievocht uitstekend af. Desondanks laten ze het vocht van buiten niet naar binnen. Uiteraard zijn ook waterdichte loopschoenen in dit geval aan te raden. Per slot van rekening moeten zowel de hardloopschoenen als de hardloopsokken aan het seizoen zijn aangepast.

De populairste merken

De grote en bekende sportmerken bieden loopsokken aan. Het zijn ook deze merken die op veel enthousiasme kunnen rekenen. Het zal derhalve niet verbazen dat bijvoorbeeld de Nike hardloopsokken heel populair zijn. Hetzelfde kunnen we zeggen over bijvoorbeeld de Asics hardloopsokken. Toch is er nog een ander enorm populair merk. We hebben het uiteraard over de Falke hardloopsokken. Falke bestaat al sinds 1895. Het is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in modieuze kleding op basis van hoogwaardige materialen. Dezelfde focus op kwaliteitsvolle materialen en ambachtelijke perfectie gebruikt het bedrijf ook voor het maken van enorm goede hardloopsokken. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de beste hardloop sokken in onze top tien van dit merk zijn.

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Deze lijst met de beste hardloop sokken is het resultaat van een met veel zorg uitgevoerde vergelijking. Voor het uitvoeren van deze vergelijking hebben we in de eerste plaats de kenmerken van talloze hardloopsokken in kaart gebracht. Deze hebben we vervolgens met elkaar vergeleken. Verder hebben we de hardloopsokken ook uitgeprobeerd en dit zowel bij korte en lange afstanden als bij regenachtig en droog weer. We hebben ze enkel uitgeprobeerd op asfalt en niet op onverharde ondergronden. We gingen namelijk niet op zoek naar de beste trailsokken.

Ten slotte hebben we veel reviews gelezen, wat ons in staat stelt om een compleet beeld te krijgen van de geselecteerde loopsokken. Deze lijst met de beste hardloop sokken is het resultaat van het samenvoegen van al deze informatie en onze eigen kritische benadering. In ieder geval kan je erop vertrouwen dat deze lijst met de beste hardloop sokken zorgvuldig en onafhankelijk tot stand is gekomen.

Hardloopsokken beste

Voordelen van goede hardloopsokken

Er zijn een aantal redenen waarom wij aanraden om te kiezen voor goede hardloopsokken. In de eerste plaats houden goede hardloopsokken je voeten droog en voorkomen ze blaarvorming. Ten tweede houden goede hardloopsokken je voeten op temperatuur. Dat komt door de ventilatie. Tijdens je zomer zijn je voeten koeler en tijdens de winter warmer. Verder bevatten goede hardloopsokken de nodige demping, wat voor extra bescherming zorgt. Er zijn wel verschillen mogelijk: sommige dunne hardloopsokken bevatten beduidend minder demping. In tegenstelling tot klassieke sokken zijn hardloopsokken ook ergonomisch gevormd, wat fijner lopen is.

FAQ over loopsokken

Aan hardloopschoenen wordt vaak veel aandacht besteed, terwijl de hardloopsokken dan weer het vergeten kindje zijn. Dat is een spijtige zaak, want het belang van goede hardloopsokken mag echt niet worden onderschat. Daarom nemen wij de tijd om een aantal veelgestelde vragen over hardloopsokken voor jou te beantwoorden.

Wat zijn de beste loopsokken van Nike?

Wij hebben heel wat goede hardloopsokken van Nike uitgeprobeerd en geven de voorkeur aan de sokken Nike Trail Running Crew. Deze goede hardloopsokken zijn ontworpen voor het lopen van trails en bieden een robuuste grip. Ze houden je voeten het hele jaar door op temperatuur en ze zijn uiterst comfortabel. Deze sokken zijn uiteraard niet alleen geschikt voor trailrunning.

Wat zijn de beste hardloopsokken tegen blaren?

Als je kiest voor goede hardloopsokken die het vocht goed afvoeren en die ergonomisch zijn gevormd, zit je in principe altijd goed. Daarom raden wij mannen bijvoorbeeld de Falke RU4 Hardloopsok Heren aan. Voor vrouwen is de On Performance Running Mid-Sock Women dan weer aan te raden.

Bestaan er ook waterdichte loopsokken?

Ja, er zijn wel degelijk waterdichte loopsokken. Deze waterdichte loopsokken zijn speciaal ontworpen om je voeten droog te houden tijdens een stortbui. Goede waterdichte loopsokken zijn niet alleen waterdicht en winddicht, maar ook voldoende ademend. Aan de binnenkant is het materiaal zo gekozen dat het zweet nog steeds goed wordt afgevoerd.

Aanvullende producten voor hardloopsokken

Indien je bij het hardlopen regelmatig last hebt van pijnlijke voeten en blaren, doe je er goed aan om op zoek te gaan naar de beste hardloopsokken tegen blaren. Daarnaast mag je het belang van goede hardloopschoenen niet onderschatten. Om blaren te voorkomen, dien je ook goed je voeten te onderhouden. Eelt haal je weg met behulp van een eeltrasp. En als je gevoelig bent voor blaarvorming smeer je de kwetsbare plekken in met bijvoorbeeld Vaseline en plak je ze preventief af met sporttape. Krijg je toch te maken met blaren? Dan kan je de huid doorprikken met een steriele naald. Dek de blaar in ieder geval af met een steriel niet-verklevend kompres.

Bekijk meer koopgidsen over hardloopschoenen

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *