Menu

Nike loopschoenen kopen? Dit zijn de beste Nike loopschoenen

1 jaar ago

Op het gebied van loopschoenen zijn er heel wat goede merken. Een voorbeeld van een goed en populair merk is Nike. Veel mensen vinden dat Nike de beste hardloopschoenen maakt en ons verbaast die visie niet, want qua kwaliteit is het een enorm goed merk. Wat zijn de beste loopschoenen van Nike? Dat zochten wij voor je uit. Dankzij onze keuzehulp is het kiezen van de ideale loopschoenen van Nike nog eenvoudiger.

Dit zijn de beste Nike loopschoenen van 2024

In de top 10 beste Nike loopschoenen zijn de webshops met de beste prijs automatisch geselecteerd. Je hebt dus direct de voordeligste webshop te pakken!


De 5 beste Nike loopschoenen van 2024 uitgelicht

Je doet er goed aan om je in te lezen en om niet zomaar de eerste de beste Nike loopschoenen aan te schaffen. Daarom delen wij veel informatie met jou. We bespreken bijvoorbeeld de vijf beste Nike hardloopschoenen en geven aan voor wie ze al dan niet geschikt zijn. Deze informatie maakt het nog eenvoudiger om de beste loopschoenen van Nike te kiezen.

1. Nike React Miler 2 Men

€64,00
Op voorraad
Runningdirect.be

De beste Nike hardloopschoenen voor heren zijn volgens ons de Nike React Miler 2 Men. Wij zijn er zeker van dat de beste Nike hardloopschoenen heren zullen plezieren en dat heeft verschillende redenen. Zo hebben ze een vernieuwd bovenwerk, waardoor de beste loopschoenen van Nike een betere ondersteuning bieden bij zowel korte als lange runs. Ter hoogte van de veters zijn er verstevigde gedeelten aangebracht, wat voor een betere voetomsluiting zorgt. De beste hardloopschoenen van Nike hebben een bredere voorvoet, waardoor je van de perfecte hoeveelheid bewegingsruimte geniet. De beste Nike hardloopschoen beschikt tevens over de nodige demping, waardoor het ook comfortabel loopt. Nike zijn beste hardloopschoenen zijn er voor mannen met een neutrale afwikkeling die op zoek zijn naar extra veel demping.

Bekijk de Nike React Miler 2 Men bij deze vertrouwde webshops:


2. Nike Air Zoom Pegasus 39 Women

Als je op zoek bent naar de beste hardloopschoenen van Nike voor dames raden we aan om de Nike Air Zoom Pegasus 39 Women uit te proberen. De beste hardloopschoenen van Nike voor dames behoren tot de meest iconische hardloopschoenen die je op de weg tegen zal komen. Ze hebben een klassieke look en ze bieden veel comfort. De voet blijft dankzij het ondersteunende ontwerp goed op zijn plek en de twee Zoom Air Units bieden de nodige vering. Het is een echt werkpaard waarbij je geniet van extra veel veerkracht. Je voeten zijn ook goed omsloten en de geïntegreerde Flywire-technologie houdt je voet perfect op zijn plek. De beste hardloopschoenen van Nike voor dames zijn er voor dames met een neutrale afwikkeling die op zoek zijn naar extra veel demping.

Bekijk de Nike Air Zoom Pegasus 39 Women bij deze vertrouwde webshops:

runningdirect.be Runningdirect.be €89,00 Bekijken
amazon.nl Amazon.nl €144,99 Bekijken
Last Amazon price update was: april 20, 2024 3:41 pm

3. Nike Air Zoom Alphafly Next% 2 Men

De tweede beste Nike hardloopschoenen voor heren zijn de Nike Air Zoom Alphafly Next% 2 Men. Het gaat om goede Nike hardloopschoenen die voor een uitstekende energieteruggave zorgen. Dat is het gevolg van de Zoom Air Units en het ZoomX-foam dat over de gehele lengte is aangebracht. Deze goede hardloopschoenen van Nike zijn ontworpen om goed te scoren op het gebied van demping en snelheid. Daarom is er bijvoorbeeld koolstofvezel in de zool verwerkt. Zelfs gedurende de laatste kilometers van een marathon voel je hoe deze goede hardloopschoenen van Nike je ondersteunen en aanmoedigen om verder te gaan. Dankzij de veters met inkepingen en het ventilerende bovenwerk zitten je voeten zoals ze horen te zitten. Deze goede hardloopschoenen van Nike zijn ontworpen voor heren met een neutrale afwikkeling.

Bekijk de Nike Air Zoom Alphafly Next% 2 Men bij deze vertrouwde webshops:


4. Nike Zoomx Invincible Run Fk 2 Men

De vierde beste Nike-loopschoenen zijn volgens ons de schoenen Nike Zoomx Invincible Run Fk 2 Men. De vierde beste Nike-loopschoenen zijn neutrale hardloopschoenen die speciaal zijn gemaakt voor heren die vooral lange afstanden lopen. Het heeft een beperkt gewicht en dankzij het responsieve schuim geniet je bij elke stap van extra energie, terwijl het ook nog eens comfortabel aanvoelt. Het grote geheim: het Nike ZoomX-schuim dat licht van gewicht is en dat gedurende alle fasen van de pas ondersteuning biedt. Ook het bovenwerk met veel ademend vermogen is zeker te roemen, net als de buitenzool met een wafelpatroon. Het gaat met andere woorden om heel goede loopschoenen van Nike en dat is meteen ook de reden waarom wij ze aanbevelen.

Bekijk de Nike Zoomx Invincible Run Fk 2 Men bij deze vertrouwde webshops:


5. Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 Women

Als je op zoek bent naar goede loopschoenen van Nike voor dames is de Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 Women misschien wel wat je zoekt. Deze goede loopschoenen van Nike voor dames zijn ontwikkeld om nog sneller te gaan en om records te breken. Het biedt een ultrademping en het heeft een volledig vernieuwde upper, waarbij je van nog meer ventilatie geniet. Ook de responsieve demping is een van de redenen waarom wij zo enthousiast zijn over deze goede hardloopschoenen van Nike. De koolstofvezelplaat en het extra mesh zijn slechts enkele voorbeelden van de vele pluspunten waarop je kan rekenen.

Bekijk de Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 Women bij deze vertrouwde webshops:


Informatie over loopschoenen van Nike

Nike heeft een bijzonder breed assortiment van hardloopschoenen en het kiezen van de ideale loopschoenen van Nike kan hierdoor al eens moeilijk lijken te zijn. Maar moeilijk gaat gelukkig ook. We leggen uit welke loopschoenen Nike heeft en waarop je zoal kan letten als je op zoek bent naar de ideale loopschoenen.

Ondergrond en type run

Nike ontwerpt schoenen voor verschillende soorten hardlopers. Er zijn schoenen die geschikt zijn voor de training of de dagelijkse run en er zijn schoenen die er speciaal zijn voor atleten die aan wedstrijden deelnemen. Ook de ondergrond speelt natuurlijk een rol, met schoenen voor op de weg, voor trails en voor atletiekbanen.

Ondersteuningsniveau

Naast schoenen die een neutrale ondersteuning bieden, heeft Nike ook schoenen met extra ondersteuning. Het gaat bijvoorbeeld om schoenen die geschikt zijn voor mensen die overproneren of voor mensen met overgewicht. Voldoende demping is dan belangrijk. Ook voor recreatieve lopers kan demping iets belangrijks zijn om rekening mee te houden.

Gevoel van de schoen

Sommige schoenen voelen vooral zacht en ondersteunend aan, terwijl andere schoenen dan weer vrij en flexibel aanvoelen. Daarnaast zijn er ook schoenen die veerkrachtig en licht aanvoelen en schoenen die een veerkrachtig en neutraal gevoel bezorgen. Als ervaren loper kan je gegarandeerd aangeven welk gevoel jij aangenaam vindt. Hier kan je maar beter rekening mee houden tijdens je zoektocht naar de beste loopschoenen van Nike.

Geslacht

Nike ontwerpt schoenen die niet alleen aan de hoogste performantie-eisen voldoen, maar die er bovendien ook nog eens prachtig uitzien. Op basis van onder meer het design en het kleurengebruik onderscheiden we herenschoenen en damesschoenen. Daarnaast heeft Nike ook een ruim assortiment van uniseksschoenen, schoenen die zowel geschikt zijn voor heren als voor dames. Veel schoenen zijn niet alleen te verkrijgen in verschillende maten, maar ook in verschillende kleuren. Ga op zoek naar een schoen die jij mooi vindt.

Maat en pasvorm

Nike heeft schoenen met verschillende maten, waaronder ook halve maten. Zo ben je zeker dat je altijd een geschikte pasvorm vindt. De beschikbare maten gaan van maat 36 tot en met maat 49,5. Niet alle schoenen zijn echter in alle maten te verkrijgen. Verder beschikt Nike over extra brede schoenen voor mensen met brede voeten.

Over het merk Nike

Nike is een Amerikaans concern dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en productie van sportschoenen, sportuitrusting, sportkleding en sportaccessoires. Het biedt niet alleen producten aan onder de merknaam Nike, maar ook onder andere merknamen als Air Jordan en Team Starter. Het logo, de Swoosh, is een van de bekendste merktekens ter wereld. Het bedrijf is in 1964 opgericht, aanvankelijk nog onder de naam Blue Ribbon Sports. Het bedrijf is bekend omwille van de vele noviteiten. Daarbij gaat het ook graag de samenwerking aan met andere bedrijven. Zo sloot het in 2006 nog een deal met Apple, waarbij er een chip aan de loopschoen werd toegevoegd en de loper de informatie kon inlezen op zijn iPod. Innovatief!

Hoe is deze lijst tot stand gekomen?

Voor deze lijst met de beste Nike hardloopschoenen hebben we een uitgebreide vergelijking uitgevoerd. Hierbij bestudeerden we de onderliggende technologie, het ontwerp en de gebruikte materialen. Maar bovenal hebben we alle loopschoenen van Nike uitgeprobeerd en gingen we op basis daarvan na wat de ideale loopschoenen zijn. We hebben ook verscheidene reviews gelezen en labonderzoeken geraadpleegd. Je kan er dus op vertrouwen dat deze lijst met de beste hardloopschoenen van Nike heel zorgvuldig en onafhankelijk tot stand is gekomen.

Geschiedenis van de Nike-hardloopschoenen

Al sinds het begin van Nike had het bedrijf de missie om grenzen te verleggen door middel van baanbrekende innovaties. In samenwerking met talloze atleten zijn nieuwe technologieën uitgeprobeerd. Stap voor stap werden de Nike-hardloopschoenen telkens een beetje beter. Dezelfde technologie vond zo ook zijn weg naar schoenen voor andere sporters.

Een van de eerste hardloopschoenen van Nike had de bijnaam Moon Shoe, omdat de afdrukken die de schoenen achterlieten leken op de voetafdrukken die de astronauten op de maan hebben achtergelaten. Dat was geen toeval. De buitenzool was gebaseerd op een wafelijzer. Zo’n wafelijzer houdt de wafel goed vast en men bedacht dat een buitenzool met dit patroon voor meer grip zou zorgen. Dat bleek ook effectief het geval te zijn en de Moon Shoe was geboren.

In 1980 volgde de Mariah, de eerste Nike-hardloopschoen met een Air Unit over de volledige lengte. Uit testen bleek dat een hardloper met deze hardloopschoen ongeveer twee procent minder energie verbruikt. Het gebruik van de Air Unit over de volledige lengte is iets dat Nike tot op heden nog steeds doet, onder meer in de Air Max-lijn. In 1983 was er dan weer de Pegasus. Daarbij werd dezelfde technologie gebruikt, maar dan met een focus op amateurhardlopers. De schoen is hierdoor veelzijdiger en betaalbaarder geworden.

Op de eerste platte hardloop- en wedstrijdschoen met Tensile Air was het wachten tot de Air Streak in 1995. Deze schoen maakte gebruik van geweven, elastische vezels. Het kwam tot stand in samenwerking met Japanse tophardlopers. In 1996 is het hernoemd tot de Zoom Air. De Zoom Air is ondertussen een onmisbaar onderdeel van vele wedstrijdschoenen van Nike.

In 2009 volgde de Zoom Streak 3 en in 2017 de ZoomX Vaporfly 4%. Die laatste schoen staat atleten toe om tot wel 4% efficiënter te hardlopen. Het doet het dus nog beter dan de vroegere Mariah, wat het resultaat is van opeenvolgende innovaties. Want een procentje meer of minder kan voor topatleten echt wel het verschil betekenen.

FAQ over loopschoenen van Nike

Als je op zoek bent naar de beste Nike hardloopschoenen zullen er tijdens je zoektocht gegarandeerd een aantal vragen opdoemen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Durf ze te stellen, want op iedere vraag is er een antwoord. Op basis van de vragen die wij vaak krijgen, hebben wij de onderstaande lijst met veelgestelde vragen over Nike-hardloopschoenen opgesteld.

Wat zijn de beste hardloopschoenen voor onderpronatie van Nike?

Als je last hebt van onderpronatie is het aan te raden om te kiezen voor neutrale hardloopschoenen met een hoge rotatiestijfheid. De schoen Nike Zoomx Vaporfly Next% 2 is bijvoorbeeld een goede keuze.

Wat is er speciaal aan de Nike loopschoenen Vaporfly?

De Nike Vaporfly is ontworpen om nog sneller te gaan. Het grote voordeel van deze goede Nike loopschoenen is dat het energieverbruik lager ligt ten gevolge van de veerwerking, waardoor je bij eenzelfde snelheid minder energie verbruikt. Het verschil zal ongeveer vier procent bedragen. Daarmee breek je op zich nog geen records, je eigen kunnen is nog steeds erg belangrijk, maar het is wel goed om te weten dat de schoenen je optimaal ondersteunen.

Aanvullende producten voor loopschoenen van Nike

Het merk Nike biedt meer dan alleen loopschoenen aan. Je kan nog talloze aanvullende producten van het merk Nike verkrijgen. Voor hardlopers biedt Nike een uitgebreid assortiment van kleding met onder meer sport-bh’s, loopshirts, loopbroeken, loopshorts, trainingspakken, loopsokken en loopondergoed. Ook Nike-mutsen, -petten en -vissershoedjes voor hardlopers zijn te verkrijgen. Denk verder aan praktische heuptassen en trainingstassen om al je gerief te verplaatsen. Je merkt het: je kan voor meer dan alleen de beste hardloopschoenen op Nike rekenen.

Bekijk meer koopgidsen over hardloopschoenen

Leave a Reply

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *